неделя, 6 декември 2009 г.

ЛТУ Волей се размина с победата срещу Септември


ЛТУ Волей бе на крачка от третата си победа за сезона, след като в домакинството си на един от лидерите Септември Про Синема поведе с 2:0 гейма и не съумя да затвори мача в третата част. Така по изпитаната волейболна максима се стигна до пълен обрат в срещата до 2:3 (25:23, 25:22, 23:25, 23:25, 13:15 ).
Възпитаниците на Николай Хаджииванов започнаха уверено срещата и набързо събудиха съперника си от следобедната дрямка в съботния ден. Всичко в играта на "детелините" се получаваше и доброто посрещане позволяваше на разпределителя Борис Стоилов да придава повече непредсказуемост на нападението на тима. Категоричната игра на домакините в зала "Бонсист" стресна тима от "Красна поляна", който нормално бе дошъл с лаврите от четирите си поредни победи през сезона и макар със задъхване в края на геймовете ЛТУ Волей излезе с комфортна преднина от два гейма.
Двата отбора продължиха с красивата си и грамотна игра край мрежата, докато реферите останаха далеч от изявите им и сътвориха цял куп смехории. Все пак не те бяха причината за неумението на "лесничеите" да затворят спечелен трети гейм при преднина от 23:21, а с което и цялата среща. Миг разколебаване, обаче, позволи връщането на Септември в мача и при резултат 24:23 в полза на гостите се стигна до доста дискусионна ситуация при нападание на играч на "детелините" от зона четири, главният рефер отсъди точка в тяхна полза, докато единствено от присъстващите в залата помощникът му и дежурният делегат видяха докосване на топката до антената. Така частта отиде на сметката на Септември. Атмосферата в залата се нажежи до червено, а длъжностите лица вместо да демонстрират опит и да потърсят решение с диалог, предпочетоха да демонстрират неналична класа и да искат респект, заплашвайки с картони.
ЛТУ Волей продължи да диктува темпото и в четвъртата част отново имаше преднина в заключителните разигравания при 21:20. Съдиите тоталното изпуснаха срещата от контрол и след погрешно отсъждане първо в полза на Септември, предприеха компенсаторна акция с подобно и в полза на домакините. При първата ситуация топката падна зад крайната линия на "детелините" след атака на съперника, но главният рефер след кратко колебание отсъди точка за гостите. Помощникът му бе далеч по-близо до ситуацията, но предпочете да мишкува, тъй като отсъждането не попада в директните му задължения и запази мълчание с гузна физиономия. За него далеч по-важно бе в паузите между разигравания да води сладка раздумка с дежурния делегат, вместо да държи под око правилното нареждане на двата тима преди разиграване. Не по-малко интересно му бе да преследва свирката си из залата, изпускайки я над пет пъти. За да компенсират собствените си грешки реферите решиха да оцветят срещата в жълто. Първо, жълтия картон видя центърът на ЛТУ Волей Калин Маринов, който се оказа най-близо до главния съдия при неубедителното му отсъждане на дискусионната точка за Септември. За да изравни везните след няколко разигравания "човекът в черно" показа незаслужен жълт картон и на играч на Септември, който не съумя да сдържи емоциите си, когато видя как топката при атака на негов съотборник първо докосна блока, а след това и играч на "лесничеите" при защита, а бе отсъдена в аут. Разбира се и при двете ситуации не можеше и да става дума за аналог с любопитен момент от предишната среща на ЛТУ Волей в Северна А ЕВГ - гостуването на Ботев в Луковит. Тогава играч на домакините щурмува съдийския стол, стигайки до трето стъпало, но се размина само с поредното си предупреждение за многобройните си изцепки по времена сблъсъка.
В петия гейм "детелините" отново имаха инициативата и водеха категорично при размяната на полетата с 8:4. Изравняването дойде при 12:12, за да се стигне до 14:12 в полза на Септември. ЛТУ Волей получи малък подарък от играч на гостите, който сбърка на сервис, но при следващото разиграване тимът от "Красна поляна" ликуваше след атака през центъра.
За първи път в двубоя със Септември, щабът на ЛТУ Волей изпробва новата си статистическа система, която макар че все още не се прилага напълно ефективно, все пак дава възможности на треньорското ръководство за изводи и настройка на играта.
Четвъртото поражение за "лесничеите" направи мираж класирането им на някое от първите две места в групата, които дават право на участие в плейофите. Все пак отборът ще направи всичко по силите си и със значителен импулс в развитието си на организационо равнище да компенсира огромното си изоставане от есенния полусезон. Из кулоарите на зала "Бонсист" витаят слухове, че се е появил сериозен стратегически инвеститор, който има желанието да помогне за изграждането на непобедим ЛТУ Волей.

Заб. Поради технически проблеми не са отразени всички вдигания на разпределителя

Няма коментари:

Публикуване на коментар