неделя, 21 февруари 2010 г.

ЛТУ Волей със силен мач срещу лидера

ЛТУ Волей показа добра игра в първия си мач от пролетния полусезон при гостуването на лидера в Северна А Елитна волейболна група, Тетевен Волей, но загуби двубоя с 1:3 (25:23, 23:25, 20:25, 19:25).
Пред около 100 зрители в зала "Георги Бенковски" в Тетевен , десетина от които фенове на столичния тим, "лесничеите" започнаха уверено среща и набързо натрупаха преднина от 4-5 точки в началото, която им позволи да издържат на финалния щурм на домакините и геймът бе записан на сметка им. Мениджърът Иван Палигоров, пусна в редиците на "детелините" за последните разигравания посрещача Николай Николов. Талантът от Пазарджик дълги години славеше фланелката на ЛТУ Волей, но в началото на есенния полусезон преустанови кариерата си в елита за няколко месеца, за да се завърне отново в състава с настъпването на пролетта.
Дългата разервна скамейка на тима от Тетевен позволи да бъдат направени необходимите корекции в шестицата на полето и резултатите не закъсняха. Този път домакините се откъснаха напред в резултата с 5-6 точки, но постепенно "лесничеите" наваксаха изостването, стигайки се до равенство при 23:23. Лека загуба на концентрация обаче попречи на волейболистите на ЛТУ Волей да извлекат максимума от заключителните разигравания и това им коства изравняване на геймовете.
Спечелената втора част даде криле на тетевенци и те сравнително лесно стигнаха до крайния успех в срещата. Любопитна ситуация се разигра при резултат 19:18 в полза на домакините в четвъртия гейм. Тогава на сервис за "детелините" бе капитанът Николай Хаджииванов, който заби неспасяем ас в полето на Тетевен Волей, но вторият съдия бе единственият в залата, който видя топката в аут, не отчитайки като индикацията за недоглеждането си дори наведените глави на посрещачите в зелено, които вече се подготвяха за следващото изпълнения на бившия младежки национал. Така ненадейно получена помощ даде ненужен допълнителен импулс на домакините и те затвориха безпроблемно гейма. Не може да не бъде отбелязано обаче, че с изключение на допусната грешка в края на двубоя, съдийската бригада се справи отлично с ръковеденото на напрегнатия сблъсък.
В играта на ЛТУ Волей ясно личеше сериозната подготовка през зимната пауза и реалното отражение със сигурност ще се почувства до края на сезона. Въпреки че в срещата с Тетевен Волей се видя израстване в играта на блокада, определено това остава компонент със сериозен потенциал за доразвиване. Най-притеснителен обаче остава сервисът, който рядко създава главоболя на съперника.
След срещата щабът на ЛТУ Волей се оттегли на лагер в Рибарица, подсигурен от новия спонор на тима - Хайстер, където в спокойна атмосфера бяха обсъдени причините за поражението и избистрени мерките за излизането на отбора от долната част на временното класиране.

3 коментара:

  1. Със сигурност мерките са били "избистрени" с Бисерна мускатова.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен05 март, 2010 13:41

    ...това са професионалисти нямаш основания да ги набеждаваш така...

    ОтговорИзтриване
  3. ...а може би имам снимков материал, от други "избистряния", а?

    ОтговорИзтриване