вторник, 16 февруари 2010 г.

ЛТУ Волей представя: Стефан Чолаков!

Преди седем години в тесен приятелски кръг се ражда идеята за създаването на ЛТУ Волей, а Стефан и до днес е сред най-дейните за нейното реализиране и развитие. Неформалният изпълнителен директор на клуба избира фланелката с любимия си номер седем, за да се превърне в абсолютен рекордьор по участия за “детелините”. Умело съчетава атаките от втора линия с преговорите с потенциални спонсори и с планирането на пътувания и лагери на отбора.

Изпепеляващата любовна авантюра на Стефчо с волейбола започва като безобиден флирт в училищния отбор на Италианския лицей в Горна Баня. Постепенно отношенията помежду им се нажежават в университетския отбор на Софийския университет, където носи капитанската лента пет сезона и извежда тима до третото място от универсиадата в Баня Лука през 2001 година. Разгорялата се страст към играта през цялото време е подклаждана от приятелството му с настоящия капитан на ЛТУ Волей, Николай Хаджииванов. Двамата са дружки още от детските си години, когато заедно правят куп лудории, хапват филии намазани с лютеница и се крият под леглото на мама. Калената в годините и с премеждията дружба кара Стефчо лесно да прихване увлечението на приятеля си по волейбола. Несъмнено огромна роля има и професионалната кариера, която диагоналът тъкмо започва да гради по това време в спортната редакция на уважавания всекидневник “24 часа”.

Софиянецът е повече от всеотдаен в тренировъчният процес и трите занимания на седмица във волейболната зала съвсем не са му достатъчни. В свободните от тренировки дни той набляга на футбол или задължителните натоварвания във фитнеса. Стефан се придържа към собствена стриктна програма на спортуване и здравословно хранене, която наскоро представи и с прецизното си перо.

От казаното дотук е трудно човек да си представи, че Стефан може да бъде всеотдаен и примерен глава на семейство. Той обаче е заслужил признанието на баби и дядовци, и винаги с готовност жертва последните петнайсетина минути от тренировка, за да помогне с къпането на сина си - Алекс или с изхвърлянето на боклука. Разбира се, постигането на подобен синхрон в личния живот е невъзможно без проявена съпричастност от страна на нежната му половинка, Йоана Гочева, която отлично разбира привързаността му към спорта, имайки същото професионално призвание, макар и гарнирано с противоположни на неговите клубни пристрастия.

От съотборниците си в ЛТУ Волей в такт с култовото парче на “Ъпсурт” получава ексцентричния си прякор – Колегата. В игра дипломираният психолог е спокоен и със завидно хладнокръвие носи точка след точка за отбора си. Блокадата на съперника често е безпомощна да спре неговите неподражаеми атаки, а възторжените викове на публиката при негови атрактивни плонжове в защита със седмици отекват в зала “Бонсист”.

(Първа снимка - Мирослав Райков)

3 коментара:

  1. Първата снимка е достатъчна, за да опише волейболните достойнства на въпросния г-н Чолаков. И с невъоръжено око се вижда отскок около 1.20м., постигнат с лекота, идеалния "S" изписан от тялото му. Това не е спорт, това е ИЗКУСТВО. Чудя се, този отбор с такива играчи, какво прави още в тази долнопробна група? Напънете се момчета НВЛ "Суперлига" ви очаква :)

    ОтговорИзтриване
  2. Браво!Оптимист, личи си, че разбираш от волейбол, имаш набито око за дребните детайли от играта:)

    ОтговорИзтриване
  3. Пипах я, пипах я на младини, ееех :)

    ОтговорИзтриване