четвъртък, 7 януари 2010 г.

ЛТУ Волей представя: Николай Касабов!

Николай е напълно наясно с тънката граница между народните танци и волейбола. Юношата от Смолян цели осем години буквално води хорото в различни танцови формации в родния си град. Между ръченицата и дунавското не му остава време да погледне и към други хобита. Изненадващо това се случва, когато чуква петнадесетата си година и чупи ключица. Наред с възстановителните процедури във вените му започва да кипи адреналинът, който само волейболът може да донесе на практикуващите го. В продължение на няколко месеца е изправен пред дилемата дали да препаше пояса и да нахлузи калпака или да се извиси за нападение в залата. В крайна сметка избира волейбола, но в сърцето му остават завинаги вкоренени исконните български традиции, въплътени в народните танци. Уменията му с хората са пословични и той често ги демонстрира на съотборниците си при празненствата след победа.


Така през 2004 година вече няма спор и Ники се отдава напълно на новата си страст. В ръцете на наставника Владимир Орлов се ражда истински талант и той е сред първите играчи на новосформирания ВК “Смолян”. В спомените му завинаги ще остане и участието на световното ученическо първенство по волейбол, където “лъвчетата” са в група с Бразилия, Гърция и Андора!


В живота му обаче се отваря нова страница и през 2008 година заменя спокойствието на величествените зелените хълмове на Родопите със старстите на студентския живот. Приет е кинезитерапия в НСА, но съвсем не изоставя любимия спорт и за една година подсилва отбора на ВК “Звездец”. Там обаче качествата му остават скрити за треньорското ръководство и кариерата му се възражда в ЛТУ Волей, където пристига в началото на есента на 2009 година и веднага получава фланелката с номер 5 и титулярно място. Ники обаче не лежи на стари лаври и се влага максимално във всяка тренировка.


Както всеки жител на Студентски град и посрещачът често се възползва от богатия избор на заведения за веселба, които се намират в непосредствена близост, но винаги отговорно и с мярка. Обича да бъде в компанията на брюнетки.


Лични данни:

Дата на раждане: 9 юли 1989 г.

Място на раждане: Смолян

Семеен статус: неженен


Деца: не


Височина: 188 см


В отбора от: 2009 година

Няма коментари:

Публикуване на коментар