неделя, 17 януари 2010 г.

„Детелините” се трудиха неуморно в планината

Спортно-техническото ръководство на ЛТУ Волей остана изключително доволно от едноседмичния подготвителен лагер на отбора в Юндола, реализиран с финансовата подкрепа на новия генерален спонсор на тима – Хайстер. „Лесничеите” бяха настанени в базата на Лесотехническия университет, която е разположена в близост до едноименното селце и предостави отлични условия за тренировъчни занимания.

Наставникът Николай Хаджииванов изпълни заканата си и подложи своите съотборници и подопечни на триразови занимания, концентрирани изцяло върху подобряването на физическата им форма. Местните майстор-готвачи пък изпълниха стриктно поставените им задачи за менюто на волейболистите, изготвено лично от младия специалист.


Тренировъчният ден започваше със ставане в 7:00 ч., лек стречинг и сутрешен крос из пресечената местност, която е известна с географското си положение и се явява разделна точка между планините Рила, Родопите и Пирин. Температурите около нулата и заснежените склонове не бяха в състояние да охладят ентусиазма на „детелините” и те в отлично настроение поваляха километър след километър. Определено бягането в този ранен час се нравеше най-много на посрещача Николай Касабов. Роденият в Смолян талант нямаше проблеми с приспособяването си към надморската височина от 1400 метра и диктуваше темпото на групата. След края на първото занимание за деня, логично следваше закуска и заслужена почивка преди втората тренировка. По програма Хаджииванов очакваше колегите си във физкултурния салон на станцията в 10:45 ч., където следваха десетки серии от най-разнообразни отскоци и упражнения за увеличаване на бързината и игровата издръжливост. Първата половина на тренировъчния ден приключваше със серии от изкачвания на вътрешните стълби на 5-етажната база, които буквално изцеждаха до краен предел силите на „лесничеите”.


Обедната почивка започваше с вкусен обяд, последван от свободни часове за тихи забавления и следобедна дрямка. Строгият хранителен режим се спазваше безпрекословно и играчите си позволяваха по едно парче торта или паста "Милфльой" за десерт само след изрично разрешение от треньорското ръководство. Сред предпочитаните начини за разтуха пък бяха гледането на филми, игра на тенис на маса и разбира се - порция белот. С хилките най-умело се справяха капитанът Хаджииванов и разпределителят Йосиф Мадолев, докато дуетът Мирослав Райков и Калин Маринов даваше ценни уроци на съотборниците си в играта на карти.


Третата тренировка за деня бе насрочена за 16:45 ч., когато обстановката във фитнес залата се нажежаваше до краен предел. Борис Стоилов с неизчерпаема енергия изпълняваше най-стриктно поставените упражнения и дори добавяше по няколко повторения за собствена сметка. 19-годишният юноша на Черно море има договор с Левски Сиконко и понастоящем играе със статут на преотстъпен при „детелините”. Диагоналът Стефан Чолаков пък все още се подлага на възстановителни процедури заради трамвата в лакътя, но въпреки това не пестеше сили и боравеше продължително с тежестите.


Преди вечерята играчите на ЛТУ Волей имаха достатъчно време на разположение да прекарат по няколко минути в сауната и да се отдадат на отпускащи масажи. Златните ръце на бъдещите кинезитерапевти Касабов и Стоилов избавяха „лесничеите” от болезнени мускулни схващания.


В часовете преди лягане пък волейболистите на мениджъра Иван Палигоров имаха възможност да разучават интересните тактически хрумвания в играта най-силните отбори в Европа от преките предавания на срещите от Шампионска лига.


Лагерът бе закрит с официална вечеря на 16 януари, на която присъстваха част от нежните половинки на играчите и легенди на клуба от близкото минало. Въпреки задоволството от свършената работа „детелините” не си позволиха своеволия в забавата и се прибраха по стаите си, спазвайки обявения вечер час.

1 коментар:

  1. Наистина, хубаво е да се обучава младото поколениe /волейболистки/ на "интересни тактически хрумвания". :)

    ОтговорИзтриване