неделя, 28 февруари 2010 г.

"Детелините" подчиниха Добротица

ЛТУ Волей взе достоен реванш на Добротица и след загубеното гостуване през есенния полусезон с 0:3, последва триумф през пролетта също с категоричното 3:0 (25:22, 26:24, 25:23).

При отчлините условия в зала "Бонсист", с които могат да се похвалят малко отбори дори от Суперлигата на България, "лесничеите" започнаха съсредоточено срещата и си осигуриха преднина от 4-5 точки в средата на гейма, която изглежда им вдъхна повече от необходимата увереност и след отпусната игра в края на частта младият тим на Добротица успя да съкрати до минимум разликата. В този първи епизод от срещата за пореден път си пролича ахилесовата пета на "детелините", а именно неубедително представяне от линията за изпълнение на сервис. Момчетата на мениджъра Иван Палигоров опитаха да затруднят съперника със сервис с отскок, но с изключение на капитана Хаджииванов се представиха посредствено и дадоха цели 10 точки на съперника си без игра.

Явно подведени от лесното спечелване на първия гейм, волейболистите на ЛТУ Волей започнаха разконцентрирано втория и позволиха на съперника да поведе с 2-3 точки. Тази преднина се запази до средата на частта, за да последват непредвидими разигравания точка за точка до трудното 26:24. Благодарение на стабилното посрещане, двамата центрове Станислав Стоев и Калин Маринов получиха отлични възможности за изява в нападение, от които се възползваха с лекота. Стоев пък показа, че не е забравил и играта в защита и напомни за годините, прекараните в юношеските формации на ЦСКА с атрактивен плонж за наглед безнадеждна топка в средата гейма. За безпристрастния страничен набюлдател са видни и усилията, които диагоналът Стефан Чолаков полага, за да подобри играта си в защита и отразените от него топки се множат с всеки изминал мач.

Третата част отново започна по-добре за гостите и те поведоха с 7:3. На сервис за ЛТУ Волей обаче застана Хаджииванов и първата техническа пауза бе в полза на "лесничеите". Този мини обрат в началото на гейма сякаш предопредели и развръзката в края.

Отлично впечатление направи прецизната и сплотена игра в защита на гостуващия тим, която рядко позволяваше атаките на "детелините" за завършват с директен допир на топката до пода.

1 коментар:

  1. Браво Дървеняци, точно така трябва да трошите глави, до края на сезона. По този начин ще доставяте неповторима наслада и на нас, почитателите на кръв, зъби и карантия в противниковото поле. :)

    ОтговорИзтриване