събота, 7 ноември 2009 г.

ЛТУ Волей изпусна победата в луд мач

Отборът на ЛТУ-Волей пропусна да се поздрави с успех на старта на първенството в Северна А Елитна волейболна група и вкуси горчивия хап на поражението с 2:3 (27:29, 25:23, 22:25, 25:23, 12:15) от бойкия тим на Тетевен Волей в домакинството си от първи кръг.
В състава на "лесничеите" личаха имената на цели четири нови попълнения, които акостираха в зала "Бонсист" през лятото, въпреки резонансите от световната финансова и икономическа криза, които сериозно свиха бюджета на клуба. Въпреки безспорните индивидуални качества на карето и високата им класа, малкото време за адаптация към схемата на игра на отбора оказа своето влияние и в няколко ключови момента доведе до позитиви за съперника.
Срещата бе изключително равностойна и някой от двата състава рядко успяваше да се отскубне с преднина от повече от 2-3 точки. Най-сериозната разлика на практика стана факт в четвъртата част, когато гостите водеха с 21:17 и вече спокойно очакваха топлия душ в обновените бани на зала "Бонсист", когато непримиримият тим на мениджъра Иван Палигоров демонстрира характер и прати срещата в тайбрек.
За радост на над 60 екзалтирани фенове около полето, оспорваната битка през мрежата продължи и в решителната пета част. "Детелините" имаха крачка преднина на финалния спринт при резултат 11:10, но в крайна сметка късметът се усмихна на гостите от Тетевен и те отпътуваха към дома с победата.

(На снимката: Безкомпромисно нападение през центъра на ЛТУ Волей, снимката е публикувана на официалната страница на Тетевен Волей във фейсбук)

Няма коментари:

Публикуване на коментар