неделя, 15 ноември 2009 г.

ЛТУ Волей възкръсна в Попово

Напук на традицията от последните два сезона, в които Попово спечели и двете си домакинства срещу ЛТУ Волей, съответно с 3:0 и 3:2, този път "лесничеите" намериха себе си и извоюваха изключително ценен успех с 3:1 (25:17, 29:31, 17:25, 21:25). Възпитаниците на наставника и капитан на отбора Николай Хаджииванов бяха притиснати до стената след двете поредни поражения на старта на шампионата и буквално нямаха място за повече отстъпление.
Срещата не започна добре за гостите и в играта им личеше припряност. Те отстъпиха инициативата на съперника си и съвсем логично успяха да запишат едва 17 точки в актива си през първата част.
Ключов за развоя на сблъсъка се оказа вторият гейм, когато въпреки че "детелините" имаха комфортна преднина от 21:17 в редиците им се почувства отпускане и така се стигна до инфарктните разигравания над 25-а точка. Домакините също имаха своя геймбол при 26:25, но не се възползваха от златната си възможност и ЛТУ Волей изравни за 1:1.
Възвърнали самочувствието си "лесничеите" знаеха, че трябва да разполагат с осезаема преднина в оставащите геймове, за да устоят на ентусиазъма на играчите на Попово и на загадъчните отсъждания на съдийската двойка, и изпълниха стриктно треньорските указания, което им донесе заслужен триумф в края. Отборът успя да се пребори с една от типичните си слабости и отрази доста топки в защита, стабилизира посрещането си и атакува резултатно през центъра.
Важен стратегически ход бе предприет от ръководството на клуба след катастрофалното поражение от Добротица и в навечерието на дербито с Попово. Мениджърът Иван Палигоров изпрати подопечните си на лагер в ловна хижа, далеч от обхвата на мобилните телефони, където играчите се съсредоточиха изцяло върху представянето си на волейболното поле и сплотиха колективния дух.

Ръководството на клуба и целият спортно-технически щаб на ЛТУ Волей използва възможността да благодари на домакините за отлична организация на срещата и за съгласието им двубоят да бъде изтеглен от заложената първоначално дата - 12 декември, когато често дебели снежни преспи застилат Северна България, а и бе избегнат воаяж от над 650 км за един ден.

1 коментар: