събота, 14 ноември 2009 г.

Добротица посече "детелинките"

ЛТУ Волей записа втората си загуба за сезона без да демонстрира особени съпротивителни сили при гостуването си в Добрич. Домакините изненадаха "лесничеите" със сервис флот, който буквално разпиля посрещането на столичани, а мощните им атаки разсичаха блокадата на съперника, така както славният български болярин Добротица е разсичал враговете си на бойното поле и съвсем закономерно се стигна до светкавична развръзка в срещата за 3:0 (25:20, 25:19, 25:17).
Въпреки категоричния успех на волейболистите на Добротица, играта и на двата отбора вървеше на приливи и отливи. Така например в началото на втората част съставът от Добрич си осигури убийствена преднина от 7:0, но равенството стана факт още преди достигането на десета точка. Играта на гостите обаче изобилстваше от непредизвикани грешки и геймът бе сдаден без бой.
Най-категоричният резултат в третата част заблуждава, тъй като до средата му играта бе съвсем равностойна, макар и не на особено високо ниво и дори "детелините" на няколко пъти имаха преднина от 2-3 точки. Ахилесовата пета на тима в срещата, а именно посрещането, обаче отново даде отражение в края на гейма и домакините записаха 4-5 последователни точки, за да изпратят в екстаз своите фенове, почти изпълнили зала "Добротица".
Победата даде глътка въздух на тима от Добрич, който тепърва ще трябва да се бори за някогашните си водещи позиции на града на волейболната карта на България, отстъпени през последното десетилетие. Местната волейболна общественост обаче показва, че е твърдо решена да го направи, осигурявайки отлични условия и организация за българската действителност за развитието на волейбола в града.
От съблекалнята на ЛТУ Волей не се чуваха крясъци и ругатни след поражението, но според играчи на отбора, пожелали анонимност, атмсферата била доста тягостна, а напрежението, витаещо във въздуха можело да се реже с нож, тъй като никой не очаквал загуба в първия двубой в историята на клуба срещу Добротица.
"Това не са реалните ни възможности. Днес посрещането ни бе трагично, което бе в основата на загубата ни. Уверен съм, че още утре ще покажем истинското си лице", обобщи с няколко изречения настроенията в тим, играещият треньор и капитан, Николай Хаджииванов, само 24 часа преди изтегления мач срещу Попово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар