вторник, 17 ноември 2009 г.

ЛТУ Волей се завърна от околосветско пътешествие

Благодарение на мъдрите решения на Българската федерация по волейбол отборът се оказа в една група със състави от противоположния край на страната ни. Този стратегически ход поставя в неудобно положение всички участници, тъй като пътуванията са доста дълги, което ги прави фактор при демонстрирането на спортно-технически качества на волейболното игрище. От това страдат както състезателите, които не могат да показват пълните си възможности във всеки мач, така и публиката, която е лишена частично от зрелищата в залите... Становищата на родната ни федерация си струва да бъдат коментирани в отделен материал, който е възможно да бъде публикуван скоро. Независимо от всичко отборът на ЛТУ Волей се стреми да покаже най-доброто от себе си при всякакви условия и във всеки мач. Благодарение на любезното съдействие на ВК "Попово 09" срещата в град Попово беше изтеглена от 12 декември на 15 ноември т.г. Така се появи възможност за комбиниране на пътуванията до Добрич и Попово.


Състезателният уикенд започна рано сутринта на 14 ноември с отпътуване към град Добрич. Отборът се събра отпочинал и в добро настроение, след което пое по дългия път към Дунавската равнина. След кратка почивка във Велико Търново, ЛТУ Волей акостира в морската ни столица Варна за почивка и обяд. Остана малко време за кратка разходка из Морската градина и разбира се - за няколко крачки до самото море! От там пътят неотклонно продължи към град Добрич за насрочената среща с местния отбор (очаквайте отделен материал за мача).

След провеждането на срещата между двата отбора, момчетата от ЛТУ Волей напуснаха Добрич в посока към град Попово, в околностите на който бе мястото за нощуване. Тук е мястото да изкажем още веднъж благодарности на един от основните състезателите на ВК "Попово 09" - Георги Гогов, който помогна много за организацията, ескортирайки "детелините" до вила "Черни Лом". Там домакините се бяха подготвили изключително добре и се погрижиха за спокойствието, доброто настроение и възстановяването на отбора. След фантастичната вечеря, състезателите се оттеглиха за заслужена почивка в стаите си. На сутринта ги очакваше солидна закуска, която се яви като достоен завършек на една приятна вечер и спокойна нощ. След това момчетата от ЛТУ Волей се отдадоха на свободна разпускаща програма, включваща разходка из околността и тихи забавни игри. Успоредно с това всеки от тях започна личната си настройка за предстоящия мач с отбора на Попово, осмисляйки главните приоритети и предимства на сплотения колектив. Домакините от ловната вила се погрижиха и за обяда по обичайния за тях перфектен начин. Постепенно настъпи и моментът за тръгване към залата в Попово за мача с момчетата от едноименния град (очаквайте отделен материал за срещата).

След битката на оранжевото волейболно поле, с натежали крака, но с усмивка и добро настроение, ЛТУ-Волей отпътува към София. Макар умората вече да напомняше настойчиво за себе си, пътят премина леко, отново с кратка почивка в град Велико Търново. Отборът се завърна в столицата малко преди полунощ, след повече от 1000 km път, за да се върне към нормалния си спортно-състезателен ритъм през следващата седмица. За пореден път беше доказано, че сплотеният колектив е непреодолима сила, способна на всичко. Спортните амбиции се увеличават с победи така, както апетитът идва с яденето!

Няма коментари:

Публикуване на коментар