събота, 21 ноември 2009 г.

Задължителна победа за "детелините"

Отборът на ЛТУ Волей записа втори пореден успех в шампионата на Северна А ЕВГ. След като преди седмица се наложи над Попово с 3:1 като гост, днес момчетата на мениджъра Иван Палигоров победиха и при домакинството си на Калбо със същия резултат.
"Детелините" бяха по-опитния отбор на полето и въпреки, че не налагаха волята си с много красива игра, все пак диктуваха темпото през първата част и напълно очаквано триумфираха в нея. Подмладеният състав от Шумен се окопити през втория гейм, за което помогна и отпуснатата игра на домакините. С отлични спасявания в защита "жълто-сините" дръпнаха в резултата със 17:13. Стреснати, че могат да загубят частта, тимът на ЛТУ се мобилизира и стигна до изключително удобна преднина за затваряне на гейма 23:19. Този аванс обаче се оказа недостатъчен и спорът трябваше да се реши с разигравания над 25-а точка. Противно на логиката тийнейджърите от Калбо бяха по-концентрирани и след няколко добре отразени топки изравниха геймовете след маратонското 34:32.
Загубената част обля със студен душ "детелините" и отиграванията им станаха далеч по-категорични, което постепенно обезсърчи съперника и той свали окончателно гарда в края на срещата. Ключов момент в четвъртия гейм бе влизането на Марин Байков. Бачката направи добри спасявания в защита, но играта му в нападение явно бе повлияна от коварното вирусно заболяване, което го извади от строя през последните две седмици. Все пак именно след негово майсторско отиграване блок-аут бе сложена и точката на спора.
През следващата седмица ЛТУ Волей ще пътува до Луковит за сблъсък с един от най-неудобните си съперници - Ботев, а изходът от двубоя ще покаже и какви ще бъдат апетитите на отбора през сезона. Младият отбор от Шумен пък със сигурност ще трябва да бъде кален в още доста битки преди да започне да жъне успехи. Качества на момчетата от Калбо не липсват, но ще им бъдат необходими поне 1-2 години да ги разкрият напълно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар